Monday, February 1, 2010

ORTEC versterkt positie in Frankrijk met overname BlueKaizen

ORTEC, marktleider op het gebied van geavanceerde plannings- en optimalisatieoplossingen, heeft de overname van BlueKaizen afgerond. BlueKaizen, onderdeel van de Franse MASA-groep, richt zich op optimalisatiesoftware voor afvalmanagement en de dienstverleningssector.

Met de overname van BlueKaizen verstevigt ORTEC haar marktpositie en wordt het de grootste partij binnen de Franse markt voor geavanceerde plannings- en optimalisatiesoftware. “We zijn erg blij onze positie in de Franse markt te kunnen versterken door het binnenhalen van een groep ervaren mensen, klanten en optimalisatietechnologie voor afvalbeheer”, zegt Michael van Duijn, Vice-President Business Strategy van ORTEC. “Afvalmanagement is een groeiende markt: wij schatten in dat de Europese afvalmarkt goed is voor circa 100 miljard euro.”

“Deze transactie stelt ons tevens in staat onze positie binnen de Franse markt voor buitendienstservices uit te breiden. Zowel ORTEC als BlueKaizen heeft veel ervaring met het leveren van oplossingen voor personeeloptimalisatie aan bedrijven met werknemers in de buitendienst”, aldus Michael van Duijn. “De meeste dienstverleners maken nog altijd gebruik van handmatige planningsmethoden (met pen en papier) om efficiënte werkschema's en routes op te zetten voor hun personeel in de buitendienst. ORTEC kan deze organisaties ondersteunen door hun planningsprocessen te optimaliseren, zodat ze hun klantenservice kunnen verbeteren én winstgevendheid vergroten.”

Bestaande klanten van BlueKaizen, zoals La Poste, Saur, RFF, Veolia en Coved, zullen profiteren van de inspanningen die ORTEC levert op het gebied van klantenservice, de investeringen die worden gedaan in Research & Development (R&D), en het brede scala aan software-oplossingen en professionele services van ORTEC. Olivier Trullier, Vice-President van BlueKaizen, licht de voordelen toe: “Door een onderdeel te worden van een stabiele en grotere groep, kunnen wij profiteren van de mondiale aanwezigheid van ORTEC voor onze afvalmanagement-oplossing, maar ook van de kennis en ervaring die ORTEC in huis heeft. We kunnen nu informatie uitwisselen met de teams van ORTEC voor Operations Research, Consulting, R&D en Software-ontwikkeling. We hebben hetzelfde DNA. De oplossingen en activiteiten van BlueKaizen zijn vergelijkbaar met die van ORTEC en zijn tegelijkertijd aanvullend.. Beide bedrijven zijn expert op het gebied van optimalisatietechnologie en bieden standaard en op maat gemaakte softwareoplossingen.”

“Ik ben erg blij dat we het Franse team uitbreiden en versterken. Ook kijk ik ernaar uit samen te werken met de mensen van BlueKaizen. In feite zijn we daar al mee begonnen”, zegt Bernard van Oudenaarden, Vice-President van ORTEC France. “We zijn nu op zoek naar een groter kantoor in Parijs om de twee teams zo snel mogelijk te kunnen integreren.”

BlueKaizen is niet het eerste bedrijf in Frankrijk dat wordt overgenomen door ORTEC. In 2007 nam ORTEC Inovia over, een bedrijf gespecialiseerd in software voor resource-optimalisatie op basis van constraint-based programmeertechnologie. “Zoals u kunt zien, blijven we uitkijken naar zakelijke mogelijkheden om onze positie in Frankrijk te versterken”, aldus Michael van Duijn van ORTEC.

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot optimale rit- en routeplanning, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 1250 klanten wereldwijd, 700 werknemers en verschillende kantoren in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië. Meer informatie: http://www.ortec.nl/bluekaizen

No comments: